La 20 aprilie curent a avut loc evenimentul de inaugurare a proiectului de cooperare intercomunitară de îmbunătățire a condițiilor de transport public în comunitățile raionului Ungheni.

Datorită finanțării oferite de USAID Moldova, în comun cu Consiliul municipal și Consiliul raional Ungheni, peste 60 de mii de oameni din raionul Ungheni care utilizează zilnic transportul public urban și interurban, beneficiază de condiții mai bune și mai sigure de deplasare.

146 de stații moderne de așteptare, dotate cu sisteme inteligente de informare a călătorilor privind timpul de așteptare și traseele transportului public au fost instalate și amenajate în nouă localități ale raionului Ungheni.

Acestea sunt:

Primăria municipiului Ungheni

Primăria Pîrlița

Primăria Costuleni

Primaria comunei Manoilesti

Primăria Unţeşti

Primăria Cetireni

Primăria Florițoaia Veche

Primăria Valea Mare

Primăria Comunei Zagarancea

De o importanță majoră este acest proiect pentru Consiliul raional Ungheni, deoarece odată cu utilizarea acestor stații pe un drum conform standartelor, aduce plus valoare atractivității transportului public, cetățenilor, asigurând confort.

În alocațiunile sale, vicepreședintele raionului dnl Vasile LUPU a menționat:

Mulțumesc USAID Moldova și primăriei mun. Ungheni pentru colaborare în acest proiect minunat fiind un exemplu semnificativ și demn de urmat pentru alte domenii, în procesul dezvoltării rurale și urbane.

Dna Valentina Grosu, primar al com. Mănoilești a menționat:

Din numele tuturor primarilor vizați mulțumesc Consiliului raional Ungheni pentru contribuția alocată în scopul amenajării terenurilor, pe care sunt plasate stațiile.

La finalul evenimentului oficialii au sădit trei copaci pentru a eterniza acest eveniment inedit.

Autor: Ilinca Casian, specialist principal, Aparatul președintelui raionului