Mărțișorul a devenit astăzi o bucurie a primăverii, un prilej de a ne arăta mulțumirea, respectul, prețuirea  față de persoanele dragi, iar confecționarea lor a devenit aproape o artă , cerînd migală, ingeniozitate și creație.

În acest context în periada, 1-10 martie 2016, în holul Consiliului raional Ungheni va avea loc etapa finală a expoziției- concurs ”Din suflet, primăvara-n dar” organizată de DE Ungheni.

La concurs pot participa elevii claselor a IV-VII-a. Mărțișoarele și felicitările pot fi confecționate de diverse forme și din diferite materiale: hîrtie, lemn, sticlă, piele, materiale textile. Realizate prin diferite tehnici de lucru manual: împletit, tricotat, croșetat, modelaj, înșirat mărgele etc.

Instituțiile vor prezenta cel mai bun mărțișor confecționat de dimensiunile 30*40 cm și o felicitare nu mai mare de formatul A4. Lucrările vor fi prezentate la Centrul Raional de Creație a Copiilor pînă pe data de 29.02.2016, ora 15:00. Lucrările vor fi etichetate și vor conține următoarele date: titlul lucrării, numele și prenumele autorului,  clasa,  instituția de învățămînt șisecțiunea.

Concursul se va desfășura pe următoarele secțiuni: mărțișoare realizate în diferite tehnici și felicitări realizate în diferite tehnici.

Vor fi apreciate ingeniozitatea, aspectul estetic, fantezia, combinarea și armonizarea culorilor, denumirea mărțișorului, valoarea mesajului artistic. Mărțișoarele și felicitările cumpărate din comerț vor fi descalificate!

Cele mai reușite mărțișoare și felicitări vor fi nominalizate și  nu se vor restitui.

Învingătorii concursului vor fi premiați cu diplome și premii bănești!

Obiectivele prioritare:

Promovarea tradițiilor și obiceiurilor naționale, stimularea creativității inovatoare și expresive, promovarea elevilor cu potențial creativ deosebit, manifestarea interesului pentru păstrarea și valorificarea creației artistice prin confecționarea mărțișoarelor, perfecționarea măiestriei pedagogice a cadrelor didactice.