La sfârșitul săptămânii precedente, duminică 8 mai, s-a desfășurat expoziția ,,Mâinile Mamei” și Festivalul Cântecului Pascal ,,Hristos a Înviat”.

Festivalul a fost organizat, la iniţiativa Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, prin contribuția consistentă a Înalt preasfințitului Arhiepiscop PETRU în colaborare cu Secția Cultură și Turism a Raionului Ungheni.

Obiectivul acestui festival a fost de a valorifica tezaurul creaţiei populare cu caracter religios, de a familiariza tinerele generaţii cu cântecul şi tradiţiile pascale şi de a perpetua frumoasele obiceiuri şi datini creştine ce ţin atât de sărbătorile pascale, cât şi de obiceiurile diferitelor ritualuri creştine.

La debutul festivității cu mesaje de felicitare au venit dnl Andrei CHISTOL, secretarul de Stat al Ministerului Culturii, dna Tatiana LAZĂR, vicepreședintele raionului Ungheni și dnl Alexandru AMBROS, primarul municipiului Ungheni,  care au evidențiat despre necesitatea și importanța festivităților de acest gen.

Cei prezenţi la acest festival, atât prin cântec, cât şi prin expoziţie, au arătat tradiţiile din zonele localităţilor din care au venit.

Vizitatorii au putut lua cunoştinţă mai îndeaproape cu măiestria atâtor oameni deosebiţi ce şi-au arătat talentul, atât prin înfrumuţesarea căsuţelor improvizate, cât mai cu seamă prin exponatele de panificaţie.

De asemenea, prezenți, ca și oaspeți, dar și participanți la acest frumos festival au fost oameni veniți din România și Ucraina.