În perioada 03 – 07 februarie, anul curent, la centrul expoziţional CIE Moldexpo, s-a desfăşurat cea de-a XV-a ediție a expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova”, care a  adunat peste 300 de antreprenori autohtoni din toate ramurile economiei (industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria uşoară şi industria mobilei, producători de utilaje, instituţii de cercetări ştiinţifice, instituţii financiare şi meşteri populari) şi 14 standuri comune ale Consiliilor raionale. 

În mod tradiţional  Consiliul raional Ungheni şi Administraţia Zonei Economice Libere „Ungheni-Business” au amenajat un stand expoziţional al producătorilor din raion. Raionul Ungheni a fost reprezenatat de o serie de agenţi economici:SA „Ceramica-Ungheni”; UCOOP Ungheni (producţie de mezeluri); SA „Ricomario”; SA „Covoare-Ungheni”; SRL „Svibmagtex”; GŢ „Serbuşco Olga”; GŢ „Gladchii Victor”; producătorii de vin de casă Eduard Bejenari şi Tudor Şeptelici; meşterii populari Liliana Starciuc, Viorica Bucătaru şi Angela Cemurtan.

Din spusele Şefului Sectiei Economie şi Reforme, Ludmila Ursatiev: participarea la asemenea eveniment este foarte importantă pentru extinderea relaţiilor de colaborare, promovarea afacerilor de succes şi prezentarea de ansamblu a economiei raionului.Ne bucură mult ca stand-ul colectiv al Consiliului raional Ungheni a fost reprezentativ, divers și a atras multi vizitatori. Aduc sincere multumiri tuturor participantilor la eveniment pentru deschidere si colaborare!

Ediţa curentă a Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova”, a mai găzduit  un program amplu de afaceri cu sloganul „Competitivitate – Performanţă şi Calitate”, în cadrul căruia au fost abordate subiecte de o mare actualitate atât pentru consumatori, cât şi pentru producători. În acest sens au fost organizate diverse concursuri, mese rotunde, prezentări de companii şi produse, seminare, conferinţe pe teme de interes în sfera cooperării comercial-economice.