În perioada 28 ianuarie – 01 februarie 2015, la Chişinău a fost desfăşurată ediţia a XIV – a a expoziţiei naţionale universale „FABRICAT ÎN MOLDOVA”, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, în colaborare cu partenerii naţionali şi internaţionali. Evenimentul a fost desfăşurat sub înaltul patronat al Guvernului Republicii Moldova şi reprezintă o platformă eficientă pentru afacerile autohtone de lansare, prezentare, promovare pe piaţă şi atragere a investiţiilor.

          

 

Tradiţional, raionul Ungheni participă cu un stand de promovare a potenţialului economic din regiune. În acest an, raionul a fost reprezentat de către: SA „Ricomario”, SA „Ceramica Ungheni”, GŢ „Gladchii Victor”, GŢ „Pascaru Ion”, GŢ „Serbuşco Olga”, meşterii Rodica Toma şi Ecaterina Valac, cîştigătorul concursului naţional „Polobocul de aur 2013” – Eduard Bejenaru.

De asemenea, Secţia Economie şi Reforme a organizat un stand-ul promoţional unde au fost expuse produsele fabricate de: SA „Agrosfera-BM”, SRL „Danova-Prim”, SRL „Fortina-Labis”, IM „Ungheni-Vin” SRL, SRL „Progagroter”, rezidenţii ZEL „Ungheni-Business”: SRL „Moldabela”, ICS „Lones-MOL” SRL, IM „Euro-Yarns” SRL şi SRL „Lestris”.

Cel mai important eveniment în cadrul programului expoziţiei a fost Gala Businessului Moldovenesc. În acest an, ZEL „Ungheni-Business” a fost premiată cu Medalia de argint a concursului naţional „Marca comercială”, categoria export.

Consiliul raional Ungheni exprimă întreaga gratitudine participanţilor la expoziţie şi aduce sincere felicitări administraţiei ZEL „Ungheni-Business”.  Administraţia raionului va continua să depună eforturi pentru consolidarea mediului de afaceri, promovarea agenţilor economici de succes din regiune şi atragerea investiţiilor.