poza1În perioada 15-18 noiembrie, curent, vicepreședintele raionului Ungheni, Alexandru Brînză și primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu  au întreprins o vizită de lucru în Regatul Belgiei în componența unei delegații din Republica Moldova și România.

La invitația Asociației flamande, delegația a participat la evenimentul ”Diplomatic Days”, organizat la Parlamentul European, la Bruxelles.

Scopul  «Diplomatic Days» a fost  de a înlesni cât mai multe contacte fructuoase la nivel diplomatic în Belgia, de a crea oportunităti de schimburi economice cu  România și  Republica Moldova, de a face cunoștință și de a împărtăși din experiență.

În cadrul activității au fost discutate modalitățile de obținere a fondurilor și granturilor acordate de către Uniunea Europeană,  strategiile de investiții în infrastructură, programele de vecinătate și posibilitatea valorificării lor de către autoritățile locale din Republica Moldova.

De asemenea, au avut loc întrevederi cu ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei, Iurie Reniță și cu Ambasadorul  României, la Bruxelles. În cadrul discuțiilor  s-a pus accent pe  dezvoltarea cooperării cu comunitățile și regiunile belgiene, cum ar fi preluarea bunelor practici în îmbunătățirea infrastructurii la nivel local și regional din țara noastră.

Vizita de lucru în  Regatul Belgiei a fost organizată de Asociația belgiană Meetjesland-Moldova împreună cu or. Eeklo (Regatul Belgiei) și Provincia Flandra Orientală.

poza2poza3poza4poza5 poza6poza7poza8