Astăzi, 22 octombrie curent, preşedintele raionului, domnul Iurie Toma şi vicepreşedintele raionului, doamna Iulia Pancu, au dat curs invitaţiei doamnei Rodica Lupu, preşedintele CTI Ungheni al sindicatelor, la Masa rotundă organizată, cu genericul: „Femeile sindicaliste pentru muncă şi trai decent”, avînd în vedere sărbătorirea recentă a Zilei mondiale a Femeilor din mediul Rural”.

La eveniment au fost invitate doamnele din colectivele diferitor instituţii din oraşul şi raionul Ungheni pentru a purta un dialog referitor la problemele femeii din sociatatea actuală.

„Cînd vorbim de sat, îmi aduc aminte de mama, de bunica, de rude, de munca la cîmp la care mergeau familiile în toată componenţa lor. Îmi aduc aminte de mirosul de pîine coaptă la vatră, de zîmbetul oamenilor ce nu dispărea de pe faţă niciodataă, indiferent de greutatea din suflet. Femeia este începutul vieţii. Doar ea poate să dea lucrurilor o valoarea nobilă şi frumoasă, din acest motiv este mărită şi apreciată. Dumneavoastră stimate doamne, meritaţi tot ce este mai bun. Mediul rural din ţara noastră, din raionul Ungheni, în ultimii ani merge spre o schimbare spre bine. Împreună vom reuşi să facem lucruri măreţe, pentru ca femeia de astăzi să dispună de condiţii normale de trai, pentru a fi motivată de a participa la implicarea activă în societatea actuală. Sănătate multstimate doamne, fericire, lumină şi pace în suflet şi în casele Dumneavoastră”, a menţionat preşedintele raionului, dl Iurie Toma.

Dna Iulia Pancu, vicepreşedintele raionului, a dresta cuvinte de felicitare şi urări de bine doamnelor prezente, dar şi tuturor femeilor de acasă, venind cu un îndemn frumos pentru toate femeile de a fi active, de a se implica în activităţi şi evenimente, care cu siguranţă vor avea beneficii.