Aleea de castani din centrul orașului Ungheni este cea mai lungă alee de castani din Moldova și una dintre cele mai lungi alei de castani din Europa.

Cu trecerea timpului a devenit un important obiectiv turistic pentru municipiul Ungheni, care surprinde vizitatorii orașului atît prin distanța pe care se întinde, dar mai ales prin priveliștea spectaculoasă a castanilor înfloriți.

Primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu IP Oficiul Naţional al Viei şi Vinului („Wine of Moldova”) a desfășurat în acest an Festivalul Castanilor și Festivalul ,,DeVin și DeGust”.

La eveniment au participat Dna Ludmila Guzun președintele raionului, Dl Alexandru Ambros, primarul orașului, Dl Petru Lițiu, ministru consilier, Oficiul consular Ungheni, Dl Liviu Volconovici, ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Dl Mihai Arbentin, director IP, Oficiul Național al Viei și Vinului, reprezentanți ai Consiliului raional Ungheni, oaspeți și cetățeni din oraș și raion.

Festivalul a avut un specific promoţional, reunind diversitatea artelor într-un singur eveniment, cum ar fi: pictura, fotografia, meșteșugăritul, muzica, dansul și gastronomia, toate acestea având ca scop promovarea culturii locale, naționale și regionale.

În cadrul festivalului au fost amenajate și alte zone pe interese: zona copiilor (concurs desen pe asfalt, face painting, concursuri distractive, ateliere pentru copii/ master class), zona Artelor (expoziția Aleea de Castani /Ungheni în fotografii, expoziție de picturi Aleea de Castani/ Ungheni, foto Banner / zonă pentru ședințe foto).