Astăzi, 13 mai, când Ungheniul este plin de parfumul îmbietor al castanilor înfloriți, Palatul Culturii din oraș a fost gazda festivalului – concurs ”Înflorit-au castanii”. Activitatea a fost organizată de Secția cultură și turism în parteneriat cu Palatul de Cultură, sub egida Consiliului raional Ungheni.

Într-o atmoferă solemnă și emoționantă au evoluat colectivele artistice din instituțiile de învățământ artistic din raioanele Ungheni, Ialoveni, Strășeni și Nisporeni.

Președinta raionului Ungheni, Ludmila Guzun, a dat start evenimentului: ”Țin să salut călduros colectivele artistice venite de la Strășeni, Ialoveni, Nisporeni și Ungheni. În această perioadă Ungheniul este parcă și mai frumos datorită aleei de castani în floare, care conferă un aer de sărbătoare orașului și bucură sufletele noastre. Din numele Consiliului raional Ungheni,  vă doresc succese la acest concurs frumos. Vreau să mulțumesc pedagogilor care depun eforturi considerabile pentru a ajuta copiii talentați să obțină succese frumoase. Vouă, dragi elevi, vă doresc succese și realizări mari, să nu uitați că  cel mai important și frumos lucru care ne unește pe noi pe toți este arta. Acestui festival frumos, care este deja la a zecea ediție, doresc să continue și să adune an de an tot  mai mulți copii talentați. Să vă simțiți bine la Ungheni, succese tuturor! O sărbătoare frumoasă să avem cu toții!” a spus președinta.