Imnuri înălţate spre cer, cu nume de colindă au fost aduse de corurile şi formaţiile folclorice, colindători, în scena Casei de Cultură din satul Pîrlița, la 11 ianuarie 2019 curent, în cadrul Festivalului de Colinde ,,Hristos se naște, slăviți-L”, organizat de Secția de Cultură și Turism a raionul Ungheni şi Episcopia de Ungheni și Nisporeni, ca urmare a parteneriatului şi acordului de colaborare ce există fructuos între aceste două instituţii.

La Festival s-au prezentat formații şi ansambluri folclorice, dar și grupuri corale de pe lângă unele parohii din raionului Ungheni. Acestea fiind:   F.F. ,,Palinușca”, s. Pîrlița; F. F. ,,Ciobanaș”, s. Pîrlița; F. F. ,,Busuioc”, s. Manoilesti; F. F. ,,Ilincutele”, s. Chirileni; F. F. ,,Codrenii”, or.Cornești; F. F. ,,Sălcioara”, din partea Parohiei Teșcureni; Parohia ,,Sf. Ioan Botezătorul”,  s. Pîrlița; Parohia Bumbăta; Parohia Măgurele; Parohia Grăseni; familia Negară, s.Pîrlita; și, familia Rîmbu, mun. Ungheni.

Pentru frumoasele prestații, participanții au fost răsplătiți cu generiozitate de către Consiliul raional, Episcopia de Ungheni și Nisporeni și Secția de Cultură și Turism a raionul Ungheni, oferindu-le diplome, colaci, daruri și premii bănești. Iar după aceasta, prot. Ștefan RÎMBU, a împărțit din partea Preasfințitului PETRU, cadouri cu dulciuri şi ziare Eparhiale.  Doamna Iulia PANCU, vice-președintele Consiliului Raionului Ungheni, în discursul pe care la abordat a ținut să amintească de importanța unor asemenea activități, exprimându-și față de participanți și organizatori gânduri de înaltă apreciere și recunoștință.