În ziua de 11 ianuarie 2024, Festivalul raional de colinde Hristos Se Naște, Slăviți-L, ediția a XII-a a reunit pe scena Centrului Raional de Cultură Pîrlița, formații folclorice și grupuri corale, care au încântat spectatorii cu talentul și bucuria de colindă.

Evenimentul a fost organizat de Episcopia de Ungheni și Nisporeni și Secția Cultură și Turism din cadrul Consiliului raional Ungheni.

Prezent la eveniment, dl Dionisie Ternovschi, președintele raionului a menționat: ,,Tradițiile și obiceiurile de iarnă au fost promovate în cadrul acestui Festival care a înglobat cele mai frumoase datini și tradiții ale neamului românesc.

Prin acest festival al colindelor românești, vreau ca să determinăm și să încurajăm tânăra generație să învețe colindele românești, să se aplece asupra tradițiilor neamului nostru și să le promoveze.”

Protoiereul Ștefan Rîmbu, preşedintele sectorului eparhial relații culturale a felicitat cu Sfintele Sărbători pe cei prezenți, dorindu-le să aibă și mai departe dragoste față de frumoasele datini creștine și să perpetueze prin colind și alte mijloace cultural-artistice, generațiilor ce vor urma, bogatul tezaur cultural al poporului creștin.

La eveniment au luat cuvântul și dna Dorina Iavorschi, vicepreședinta raionului, dl Vadim Pîslaru, șef al Secției Cultură și Turism Ungheni, dna Maria Bolotovici, șefa interimară a Centrului Raional de Cultură Pîrlița, toți exprimându-și aprecierea față de cultură, neam și tradiție.

Participanții au fost apreciați cu tradiționalul colac, dulciuri, diplome și premii bănești.

Ne propunem promovarea acestui festival la nivel național sau chiar internațional.