„Festivalul recoltei,  vinului şi  promovării tradiţiilor naţionale”, devenit deja o frumoasă tradiţie şi organizat an de an de Consiliul raional Ungheni,  se va desfăşura anul acesta pe data de 9 octombrie, duminica, în Piaţa Independenţei din oraşul Ungheni.

Săptămîna trecută  s-a întrunit pentru prima dată grupul de lucru  pentru  a discuta momentele organizatorice, s-a stabilit programul de acţiuni privind organizarea şi desfăşurarea evenimentului, scenariul, lista nominalizărilor şi componenţa juriului.

Acest festival  promovează tradiţiile naţionale, producătorii autohtoni şi economia raionului Ungheni, în care agricultura, vinificaţia, gastronomia şi meşteşugăritul  deţin un loc aparte.

La festival sînt invitate  primăriile raionului Ungheni cu expoziţii pe tematica: Casa mare, Beciul vechi, Ograda gospodarului, Cămara cu bunătăţi, La gura Beciului, În jurul teascului, La gura cuptorului, La colibă, La cramă. Vor fi apreciate originalitatea ideilor, costumaţia naţională, autenticitatea exponatelor şi cea mai bună prezentare a bucătăriei tradiţionale.

Se vor organiza concursuri pentru  cel mai interesant program cultural şi cea mai bună producţie de suvenire cu utilizarea simbolicii sărbătorii. Producătorii autohtoni îşi vor etala producţia de vin la probele: pentru cele mai calitative proprietăţi gustative ale vinului tînăr, fabricat în condiţiile de casă şi pentru cele mai calitative proprietăţi gustative ale vinului tînăr, fabricat în condiţiile industriale.

Sărbătoarea toamnei,  recoltei şi a bunei dispoziţii va culmina cu un program artistic cu interpreţi locali.

Toţi doritorii de a participa la festival sînt invitaţi să se adreseze, pînă pe 1 octombrie, Direcţiei agricultură şi alimentaţie la numerele de telefon: 0236/2-22-40 sau 0236/2-26-87.