La 28 septembrie 2019 curent, Piața Independenței municipiului Ungheni a găzduit cea mai importantă sărbătoare dedicată tradițiilor naționale ,,Festivalul recoltei, vinului și promovării tradițiilor naționale”.

Festivalul a fost organizat de Consiliul raional Ungheni, Direcţia Agricultură şi Alimentaţie, Secţia Cultură și Turism, Secția Economie și Reforme și Primăria municipiului Ungheni.

În cadrul Festivalului  reprezentanţii celor 11 primării participante din raion, au venit cu expoziţii a  tradiţionalelor bucate preparate, a vinului, a lucrărilor extraordinare confecţionate manual. Deasemenea au participat membrii clusterului turistic ANTREC- Ungheni (14 membri), grădinițe, Fondul de tineri (m.Ungheni), gospodării țărănești din raion, producători autohtoni de vin, Centrul de creație, Rezervația naturală „Plaiul Fagului”, UCOOP Ungheni.

Sărbătoarea a început cu ,,Lansarea Centrului de Informare Turistică Ungheni”, activitate din cadrul Proiectului „Patrimoniul Cultural Comun –Sursa pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre „(Comoara), cod eMS BSB 371, finanțat prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării  Negre 2014-2020, cu suportul Uniunii Europene.

Cu un program artistic inedit ne-au încântat: Ansamblul de muzică și Dans Popular Dragaica, CRC Pîrlița; Formația Folclorică ,,Doina Prutului”; interpretare vocală, Alexandru Galiț. Am avut plăcerea de a avea oaspeţi de onoare din Moldova, Romănia, Belarus şi Estonia.

În sala de protocol a Consiliului raional Ungheni a avut loc Semnarea acordului de parteneriat (reactualizat) între Consiliul raional Ungheni și Consiliul Județean Arad.

 În acest context, aducem sincere mulţumiri partenerilor, oaspeților, care ne-au onorat cu prezența, primăriilor din raion și întregii echipe care au contribuit la organizarea şi buna desfăşurare a evenimentului.

Este o muncă în echipă ce a fost încununată cu succes.

Vă mulţumim dragi colegi.