Preşedintele raionului Ungheni Iurie TOMA şi colectivul Consiliului raional au depus astăzi flori la bustul lui Mihai EMINESCU de pe strada Naţională a oraşului Ungheni.    

La eveniment au participat primarul or. Ungheni, Alexandru Ambros, reprezentanţii Poliţiei de frontieră, reprezentanţii divizionului de artelerie  „Prut”, reprezentanţii biroului vamal Ungheni, la fel copii şi elevi din grădiniţele şi şcolile din or. Ungheni.

 

 

În alocuţiunea sa, Iurie Toma a menționat că opera lui Mihai EMINESCU rămîne actuală și că din ea avem și astăzi ce învăța.

„Mihai EMINESCU a fost, este și va fi cel mai mare poet al neamului nostru, care, dincolo de poezie, proză, publicistică, a fost un profet care s-a exprimat în privința mai multor evenimente, inclusiv politice”, a mai adăugat preşedintele raionului.

Iurie Toma a vorbit că Ziua Naţională a Culturii este sărbătorită anume pe data de 15 ianuarie cînd s-a născut marele poet Eminescu, nu este o simplă coincidenţă, ci un omagiu adus suplimentar marelui poet în semn de recunoștință pentru operele sale.

“Iubiţi poezia, iubiţi-l pe Eminescu, iubiţi Cultura, iubiţi Ungheniul!” a încheiat citatul preşedintele raionului.

 

           

 

Această zi are o încărcătură puternică nu doar sub aspect cultural. Dincolo de marcarea acestor evenimente, trebuie să promovăm cultura zi de zi, iar poezia lui EMINESCU trebuie să fie învățată nu doar în preajma acestor evenimente, dar să fie prezentă în viața noastră. Să nu uităm că trebuie să învățăm și să avansăm în sporirea nivelului culturii noastre.

 

 

 

În cadrul aceluiași eveniment, Iurie Toma a depus florile recunoştinţei și la bustul poetului Grigore VIERU.