Pe data de 21 iulie, curent a avut loc la Iași evenimentul Focus Moldova. Acesta a fost organizat în parteneriat de către Consiliul Județean Iași și Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, care a avut ca principală temă parteneriatele și proiectele transfrontaliere în cadrul Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027.
La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, ai autorităților publice din Iași, Botoșani, Galați, precum și ai 26 de raioane din Republica Moldova.
Din partea Consiliului raional Ungheni a participat vicepreședinta raionului dna Tatiana Lazar și șefa Centrului de Resurse și Atragere a Investițiilor dna Violeta Petre.
Evenimentul a cuprins două paneluri, prezentarea priorităților Programului Interreg VI-a Next România-Republica Moldova 2021-2027 și discuții despre acest program. În urma acestor sesiuni, potențialii beneficiari ai programului de vecinătate 2021-2027 și-au clarificat mai multe aspecte printre care: tipuri de proiecte, perioada estimată de depunere a proiectelor, cheltuieli eligibile și cum vor fi decontate acestea, câți parteneri pot fi într-un proiect și cum se va împărți bugetul.
Consiliul raional Ungheni a elaborat fișe de proiecte pentru a identifica parteneri în apelul următor.