Dans, muzică și multă lume bună au adunat Codrenii pe scena L.T. ″Dmitri Cantemir″ din orașul Cornești. Formația Folclorică-Model ″Codrenii″ din localitate au susținut astăzi, 20 mai, un concert aniversar cu prilejul a 15 ani de activitate. La eveniment au fost prezenți Ludmila GUZUN, președinte al raionului Ungheni, Petru LIȚIU, Consulul României la Biroul Consular Ungheni, Diana DICUSAR, directorul Centrului Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural și Material, Iulia PANCU, șef Direcția Educație, Petru LANGA, viceprimarul orașului Ungheni, Vera BUGA, primarul localității, și colaboratorii Secției cultură din cadrul Consiliului raional Ungheni.

De asemenea, în susținerea Codrenilor au venit și prietenii acestora de peste Prut, Mona POPOVICI, prezentatoare TVR Iași, și interpreta de muzică populară Maria MURGOCI împreună cu ansamblul profesionist ″Țara Vrancei″.

″Dragi copii, este admirabil că ceea ce faceți o faceți cu atâta pasiune și dăruire de sine. De aceea, trebuie să fiți cunoscuți nu doar aici la noi, în Ungheni și Republica Moldova, dar și peste hotarele țării.″, a spus Ludmila GUZUN. Tot în acest context, Președintele le-a înmânat tinerilor o diplomă de onoare ″pentru merite deosebite în păstrarea, promovarea și dezvoltarea culturii naționale, pentru serviciul nobil în slujba creșterii prestigiului raionului Ungheni, a vocației și demnității sale spirituale″.

La rândul său, Diana DICUSAR a afirmat:  ″Îmi este plăcut să fiu aici, sunt pentru prima dată în orașul Cornești, deși de 7 ani o cunosc pe dna Ina Bilițchi și formația folclorică Codrenii. Cea mai mare valoare sunt copiii și tânăra generație care știu să ne transmită patrimoniul țării noastre și să-l păstreze în continuare. ″. Tot cu cuvinte de înaltă apreciere în adresa tinerilor artiști a venit și consolul Petru LIȚIU: ″Acest eveniment îmi trezește amintiri extraordinar de plăcute, pentru că în copilărie am făcut parte în ansamblul de dansuri al liceului în care învățam. Este admirabil ceea ce faceți doamnă profesoară și copiii aici prezenți, căci prin efortul dumneavoastră reușiți să dați valoare culturii noastre, obiceiurilor și tradițiilor noastre populare prin cântece, prin dansuri, prin acest port popular.″

Potrivit, directorului Centrului Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural și Material, Diana DICUSAR, Formația Folclorică-Model ″Codrenii″  va participa la Festivalului Copiilor de la Bistrița-Năsăud, care va avea loc la data de 4 iunie, curent.