La data de 16.08.2022, Direcția Educație Ungheni a organizat Forumul Pedagogic Raional cu genericul „Educația de calitate – imperativ al dezvoltării bunăstării personale și sociale”.

Activitatea a întrunit 120 de participanți: colaboratori ai DE, manageri școlari și preșcolari. În calitate de invitați de onoare la lucrările forumului au fost prezenți Andrei Grițco, șef al Oficiului teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, Tatiana Lazăr, vicepreședintele raionului Ungheni, protoiereul Vadim Corostinschi, secretar al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Valentina Tonu, șefa Direcției de Învățământ Hîncești, Mariana Osadța, șefa Direcției Generale Educație și Cultură Fălești, Alina Pascaru, șefa Direcției Generale Educație Telenești.

În cadrul activității, dna Iulia Pancu, șefa DE a prezentat totalurile anului de studii 2021-2022, practicile de succes și realizările frumoase ale sistemului educațional din raion. De asemenea, au fost puse în discuție problemele specifice cu care se confruntă instituțiile din raion, dar și soluții eficiente pentru depășirea lor. În final, au fost stabilite direcțiile prioritare pentru noul an de studii care vor fi un vector comun de dezvoltare pentru toate instituțiile de învățământ din raion.