Oamenii de afaceri din Ungheni s-au informat despre funcționalitatea Ghișeului unic pentru eliberarea actelor permisive. „Funcționarea Ghișeului unic va simplifica mult activitatea oamenilor de afaceri. Peste 150 de acte permisive pentru toate tipurile de afaceri pot fi obținute fără vizite la sediile instituțiilor de stat, fără plăți neoficiale și fără timp pierdut, asta înseamnă aproape 200 de milioane de lei economisiți de business-ul moldovenesc”, a spus secretarul de stat Vitalie Iurcu, în cadrul prezentării Ghișeului unic la Ungheni, pe 13 noiembrie 2018.

Ghișeul Unic de Gestionare și Eliberare a Actelor Permisive a fost finanțat de Banca Mondială prin Proiectul Ameliorarea Competitivității II (PAC II). Aureliu Casian, directorul executiv al PAC II, a declarat că sistemul informațional al Ghișeului unic interconectează 30 de instituții de stat, ceea ce înseamnă că procedura de solicitare și obținere a actelor permisive devine foarte simplă. „Procesul de solicitare a actelor permisive: licențe, autorizații și certificate –  de la intrare în sistem, până la expedierea solicitării durează nu mai mult de 5 minute”, a precizat Aureliu Casian.

Douglas Muir, directorul Programului USAID Reforme Structurale în Moldova, a declarat că USAID acordă o mare importanță informării oamenilor de afaceri din țară despre noile posibilități, care vor contribui la îmbunătățirea climatului de afaceri.

Ghișeul unic este un sistem informațional care oferă posibilitatea solicitării, achitării și obținerii online a oricărui act permisiv. Licențe, autorizații și certificate, peste 150 de acte permisive pentru toate tipurile de afaceri pot fi obținute fără vizite la sediile instituțiilor de stat, fără plăți neoficiale și fără timp pierdut.

Ghișeul Unic de Gestionare și Eliberare a Actelor Permisive este finanțat de Banca Mondială prin Proiectul Ameliorarea Competitivității II. Campania de informare este finanțată de USAID prin Programul de Reforme Structurale în Moldova.