Grădinița-creșă ”Guguță” la data de 22 decembrie a împlinit 5 ani de activitate, fiind singura grădiniță incluzivă din Republica Moldova care a fost desemnată ca cea mai bună practică – educația incluzivă.

La eveniment a participat președintele raionului Ungheni, dna Ludmila Guzun, care a felicitat colectivul didactic cu privire la rezultatele obținute și proiectele implimentate cu succes. De altfel, organizarea numeroaselor activități din cadrul instituției, cum ar fi: Concursul ”Hristos a Înviat!”, Festivalul de cântece și tradiții pascale, Expoziția pascală, Târgul de mărțișoare și alte activități organizate anual au fost posibile cu contribuția financiară a Consiliului raional Ungheni.

În palmaresul administrației grădiniței incluzive ”Guguță” se numără 16 proiecte implimentate, dintre care 7 proiecte raionale, 6 proiecte locale și a câte 2 proiecte internaționale și din Fondul European. Prin urmare, proiectele realizate în parteneriat cu autoritățile publice locale sunt următoarele:

  1. ”Micii actori” – finanțator FCU, implementat de grupul de inițiativă ”PRO Femee pentru Copil”, APL, cr./gr. ”Guguță”.
  2. ”Anturaj şi frumuseţe , copiii au parte de calitate şi nobleţe”finanțator FCU, implementat de AO “Curcubeul Copilăriei”, APL, cr./gr. ”Guguță”.
  3. “Bibilioteca lui Guguță” – implementat de AO ”Curcubeul Copilărie”. Donație Editura Epigraf în parteneriat cu Direcția Educație Ungheni.
  4. ”O seră ecologică – viitorul sănătos al copiilor” – mfinanțator FCU, implementat deAO “Curcubeul Copilăreiei”, APL, cr./gr. «Guguță».
  5. ”Panou informativ pentru mic şi mare” –  implementat de AO ”Curcubeul Copilăriei” şi APL

La aniversarea celor 5 ani de activitate a fost organizat Târgul de Crăciun și sfințit edificiul grădiniției.

poza1poza3poza6poza8