Începutul fiecărui an este marcat de organizarea  expoziției naționale „Fabricat in Moldova”  care reunește companii din majoritatea ramurilor economiei naționale și este desfasurată în cadrul Moldexpo din mun. Chișinau.

Consiliul raional Ungheni a convocat pe data de 05 ianuarie, anul curent, Grupul de lucru privind organizarea participării raionului Ungheni la editia a XV-a a expoziției anuale „Fabricat în Moldova” care are ca scop promovarea producătorului autohton și care se va desfăsura în  perioada 3-7 februarie 2016.

În mod tradiţional, raionul Ungheni participă la expoziție cu un stand de promovare a potenţialului economic din regiune, în cadrul caruia sint expuse mostre ale producției sale ( miere, pîine, fructe, legume, mezeluri, articole de meșteșuguri ș.a.)

In cadrul ședintei s-a discutat despre lista participanților, modalitatea de amplasare în cadrul Moldexpo, devizul de cheltuieli și materialele promoționale.

Raionul Ungheni urmează sa fie reprezentat în acest an de o serie de agenți economici cum ar fi: SA „Rico Mario”; SA „Ceramica Ungheni”, ZEL „Ungheni Business”, SRL „Svibmagtex” ș.a., care vor fi  amplasati în pavilionul central al Moldexpo pe o suprafața de 24 m².

În cadrul expoziției, vizitatorii vor putea savura din deliciul produselor tradiționale moldovenești  și vor avea posibilitatea sa le achizitioneze la preț de producator.

 Expoziția naționala anuală „Fabricat în Moldova” are menirea  de a promova mărfurile și serviciile autohtone, de a încheia contracte și parteneriate atît cu agenții economici din țară, cît și din străinatate.