Proiectul „Asigurarea cu apă potabilă a 12234 locuitori din 8 localități, raionul Ungheni” este inclus de conducerea raionului pe lista priorităților pentru anul 2017. Astfel, în cadrul ședinței grupului de lucru, care a avut loc la data de 31 ianuarie curent, s-a discutat despre soluțiile alternative de urgentare a implementării proiectului.
Primăria orașului Cornești este aplicantul proiectului dat și vizează construcția apeductului de grup pentru 8 localități, cum ar fi: or.Cornești, s.Romanovca, s.Teșcureni, s.Poiana, s.Boghenii Noi, s.Mircești, s.Cornești, s.Rădenii Vechi și s.Bumbăta, scopul fiind interconectarea localităților la apeductul Zagarancea – Cornești, prin stația de tratare din or. Cornești. Prin urmare, se urmărește eficientizarea operațională a serviciilor de aprovizionare cu apă potabilă și canalizare în regiune. Suma proiectului este puțin peste 20 mln lei și va fi realizat pe banii din Fondul Național de Dezvoltare. La rândul său, Consiliul raional Ungheni va aloca bani pentru proiectare și lucrările tehnice.
De notat, că cei 12234 locuitori din 8 localități ale raionului Ungheni vor avea acces nelimitat la serviciile de aprovozionare cu apă și canalizare.