,,Preşedintele raionului, Iurie Toma, a participat la inaugurarea Centrului Regional de Formare pentru bibliotecarii din Ungheni”

Miercuri, 27 februarie 2013, programul Novoteca  şi Biblioteca Publică raională ,, Dimitire Cantemir” din oraşul Ungheni au inaugurat Centrul regional de Formare Ungheni pentru bibliotecari. Centrul face parte din reţeaua – pilot de biblioteci a programului şi oferă cetăţenilor din Ungheni acces gratuit la internet şi servicii moderne de informare în bibliotecă precum şi instruirea pentru bibliotecarii din raionale Ungheni şi Călăraşi.

 Prin intermediul programului Novoteca, Centrul Regional de Formare din Ungheni, creat în incinta bibliotecii publice raionale, a fost dotată cu 10 calculatoare moderne, 2 loptopuri, proiector, 10 camere web, printer, scanner şi softul necesar, toate în valoare de 23000 dolari SUA.

Deasemnea, un aport esenţial la modernizarea bibliotecii a fost susţinută de către Consiliul raional Ungheni care a oferit bibliotecii finanţare pentru renovarea spaţiului bibliotecii, achiziţionarea mobilierului, asigurarea încălzirii bibliotecii şi achitarea facturii pentru conexiunea la Internet.

Bibliotecarii şi trainerii Centrului au beneficiat de instruire, organizată de Novoteca, pentru a-şi dezvolta abilităţile de formator şi cunoştinţele în domeniul IT. Prin intermediul centrului, mai mult de 30 de bibliotecari din 10 sate ale raioanelor Ungheni şi Călăraşi vor beneficia de instruire, pentru a putea utiliza calculatoarele, în beneficiul comunităţilor.

La acest eviniment, au participat, prima doamnă, dna Mrgareta Timofti, reprezentanţii programului Novoteca, preşedintele raionului Ungheni, dl Iurie Toma.

Dl. Iurie Toma, din numele Consiliului raional Ungheni şi al dumnealui personal a salutat  acest pas mult aşteptat al tehnologiei moderne în raionul Ungheni, menţionînd :

 ,, că inaugurarea acestui Centru regional de formare pentru bibliotecari va da  un accent mai atractiv, inovativ, Bibilotecilor publice, noi opurtuniţăţi de instruire pentru bibliotecari şi posibilităţi moderne de informare pentru cetăţenii.

Prin intemediul programului Novoteca,  au beneficiat  5 biblioteci din raion inclusiv şi  biblioteca raionala. E un pas înainte şi trebuie să spunem  tare că ne mîndrim cu acest success adus în beneficiul cetăţenilor noştri. Sperăm că acest program să se extindă şi în alte localităţi, pentru ca toţi cetăţenii raionului trebuie să aibă acces la această sursă destul de utilă în timpurile noastre”.

Şi nu în ultimul rînd  preşedintele, a mulţumit tuturor care au fost implciaţi în acest success de asemenea şi partenerilor media.