Încă trei localități din raionul Ungheni – Zagarancea, Todirești și Măcărești vor beneficia în cadrul Proiectului de Înregistrare și Evaluare Funciară de lucrări cadastrale de delimitare a proprietăților publice și de înregistrare a bunurilor imobile în proprietate privată.

Inițierea lucrărilor cadastrale a avut loc pe 21 iunie curent în sala de ședințe a Consiliului Raional Ungheni cu participarea reprezentanților APL-urilor vizate, Serviciului Relații Funciare și Cadastru, Unității de implementare a proiectului, Instituției Publice „Cadastrul Bunurilor Imobile”, și a reprezentanților companiei Geocad Engineering selectată în urma licitației pentru executarea lucrărilor.

Astfel, în termen de 18 luni, compania și-a luat angajamentul pentru executarea lucrărilor cadastrale pentru înregistrarea primară a bunurilor imobile private și delimitarea proprietăți publice în aceste trei localități.

Lucrările au loc gratuit atât pentru cetățeni, cât și pentru APL-uri. Cetățenii economisesc circa 2200 de lei pentru fiecare bun imobil înregistrat în cadrul PIEF.