„Copii sunt cea mai valoroasă resursă a lumii şi cea mai mare speranţă a ei pentru viitor” John Fitzgerald Kennedy

            Stimaţi cetăţeni, Inspectoratul de Poliţie Ungheni, Vă informează că s-a finalizat cel de-al treilea modul al campaniei naţionale de informare „Un copil informat-un copil protejat”, cu genericul „Siguranţa în noul an şcolar”.

            În acest sens, Vă aducem la cunoştinţa D-stră că angajaţii poliţiei au mers în instituţiile de învăţămînt sensibilizînd elevi ai ciclului primar în număr de 5020, elevi ai ciclului gimanzial 6065 şi elevi ai ciclului liceeal în număr total de 1578. Astfel, în cadrul campaniei desfăşurate au fost informaţi elevi în număr total de 12663. Menţionăm că, copiilor le-au fost repartizate flyere cu recomandări şi date de contact utile în situaţii de risc.

           

          Desfăşurarea campaniei a avut drept scop primordial informarea şi responsabilizarea copiilor referitor la siguranţa în trafic, securitatea în perioada de studii, consecinţele negative ale consumului de droguri, alcool, tutun, violenţa între semeni şi consecinţele comportamentului agresiv, pericolul internautic în cazul navigării excesive prin internet, răspunderea contravenţională şi penală a copiilor, întrunind şi recomandări de evitare a situaţiilor de risc.

               

     De asemenea,Inspectoratul de Poliţie Ungheni aduce sincere mulţumiri tuturor instituţiilor pentru conlucrare, în contextul promovării drepturilor copiilor, mizînd şi pe viitor pe o colaborare fructuoasă.