Ziarul Funcționarul public nr.4 din februarie 2017

După ultimele alegeri locale, cinci președinţi și 11 vicepreședinţi de raioane sunt femei, numărul lor în aceste funcţii fiind în creștere. Este o tendință de implicare tot mai activă a femeilor în serviciul public, politica de gender fiind actualmente una prioritară. Vă propunem la această temă un interviu, realizat cu dna Ludmila GUZUN, președinte al raionului Ungheni.

C O R E S P O N D E N T U L : Doamnă Ludmila GUZUN, D-voastră sunteţi printre puținele doamne președinte de raion. Ce înseamnă pentru o femeie a fi în fruntea raionului?

Ludmila GUZUN: Este o onoare și o responsabilitate foarte mare să fii în fruntea raionului, fie bărbat, fie femeie, în special, dacă vrei să muncești cu adevărat și să ai rezultate. În acest sens, trebuie să poți antrena o echipă care să muncească, dat fiind faptul că niciodată nu reușești să realizezi ceva de unul singur. Totodată, trebuie să ții cont de problemele tuturor localităților din raion și, respectiv, ca să utilizezi cât mai eficient banii publici în soluționarea acestora. Este important să poți să atragi în aceste activități nu doar primăriile, dar și societatea civilă, agenții economici locali. Până la urmă, doar buna înțelegere și conlucrarea dintre aceste ramuri pot da efectul scontat. Reușești să realizezi ceva nu doar prin munca proprie pe care o depui, dar și prin calitățile de a motiva și de a mobiliza oamenii să se implice în soluționarea problemelor. Indiferent de cine se află în fruntea raionului, trebuie să fie o persoană profesionistă, cu inițiativă, să fie implicată nemijlocit în activități, nu doar prin repartizarea atribuțiilor și sarcinilor către subalterni, să fie exemplu propriu de implicare și, de asemenea, munca în echipă.

COR.: Care sunt direcțiile principale ale Strategiei de dezvoltare a raionului Ungheni, ce inițiative și proiecte ați înaintat pentru eficientizarea administrării publice în raion?

L. G.: Prioritar pentru mandatul nostru este asigurarea populației din raionul Ungheni cu apă potabilă, dat fiind faptul că problema majoră pentru raionul nostru este lipsa apei potabile de calitate în subteran. Prin urmare, ne-am propus să extindem la maximum rețelele de apeduct că- tre localitățile raionului și către consumatorii de pe malul râului Prut. În prezent, avem implementat un apeduct de grup care duce spre 12 localități din regiunea Manoilești. Inclusiv, am început lucrările la apeductul Pârlița – Bușila – Chirileni, care va asigura cu apă potabilă 10 localități din zona respectivă. În afară de aceasta, întreprindem măsuri ca să exploatăm la maximum apeductul magistral care a fost construit în mandatele anterioare. Este vorba de apeductul Zagarancea – Cornești, de la care vom extinde apeducte de grup că- tre localitățile din vecinătate. La fel, lucrăm acum la interconectarea rețelelor sătești cu cele din orașul Ungheni. O altă prioritate pentru noi este și dezvoltarea rețelelor de gaze naturale. Pentru acest mandat ne-am propus să dezvoltăm gazoductul magistral Pârlița – Cornești – Cornova și purtăm negocieri cu MoldovaGaz SA pentru a fi inclus în planul de investiții al acestei companii. Este prioritar acest gazoduct, deoarece vorbim de orașul Cornești care are blocuri locative și unde, cu părere de rău, locuitorii se încălzesc cu sobe și cu sisteme auxiliare, punându-și viața în pericol. Un proiect destul de ambițios, realizat în parteneriat cu ADR Centru și cu colegii din raioanele Călărași și Nisporeni, este construcția unui centru regional de management al deșeurilor, care ar conduce la lichidarea gunoiștilor neautorizate. Un alt proiect major pe care îl începem acum este reconstrucția capitală a unui drum regional. Este vorba de un proiect aproximativ de 100 mln. de lei, pe care ne propunem să-l realizăm în parteneriat cu Fondul Național de Dezvoltare Regională și cu Fondul Rutier, acest drum ar uni 5 localități și ar soluționa problema unei regiuni întregi. De asemenea, ne-am propus o bună comunicare cu autoritățile publice locale de nivelul I prin vizitele în teritoriu a președintelui împreună cu specialiștii, pentru a identifica problemele locale și metodele de soluționare a acestora, care conform agendei de lucru vor începe în luna martie.

COR.: Cum este aplicată politica de gender în autoritățile publice de ambele niveluri, care este rolul și locul femeilor în serviciul public al raionului?

L. G.: În autoritățile publice locale trebuie să fie angajate, în primul rând, persoane bine pregătite, competente și capabile să gestioneze capitalul uman, indiferent că este vorba de un bărbat sau de o femeie, dar să fie un om care să vrea să schimbe ceva. În raionul Ungheni avem cinci primari doamne, care se descurcă foarte bine, deși locuiesc în mediul rural și sunt implicate în treburile casnice. Avem femei primari care sunt la I mandat, dar și dintre acelea care au ajuns și la al IV-lea mandat, pentru că pun suflet în tot ceea ce fac. Apreciez munca femeilor, pentru că le este mai complicat să se manifeste la serviciu, având în spate grija de copii și familie. Este important ca femeile să tindă și să vrea să se implice, dar contează mult să fie susținute. Mi-am propus să susțin doamnele anume din considerentul acesta. Țin să menționez că în aparatul președintelui și structurile Consiliului raional sunt multe doamne care-și fac bine meseria și au succes în ceea ce fac.

COR.: Cum este sărbătorită Ziua Internațională a Femeii în raion? Cum se prevede să fie organizată în acest an?

L. G.: Tradițional, de Ziua Internațională a Femeii fiecare primărie organizează activități culturale în localități, iar Consiliul raional, în parteneriat cu primăria orașului Ungheni, de regulă, organizează o serie de concerte la Palatul Culturii din Ungheni, cum ar fi Festivalul Mărțișorului. Voi remarca, în această ordine de idei, că luna martie în raionul Ungheni este considerată luna femeii, ca o recunoștință a rolului deosebit al femeii în societate și familie, în cinstea cărora se organizează o serie de măsuri culturale la nivel de raion, sate și comune.

Interviu realizat de Ion AXENTI