La 6 iulie, curent, a avut loc întîlnirea partenerilor în cadrul proiectului ,,Îmbunătățirea nivelului de pregătire în cazul situațiilor de urgență a structurilor medicale a populației din Ucraina si Republica Moldova”,  implementat în Programul de Cooperare Teritorială Republica Moldova – Ucraina în cadrul Parteneriatului Estic (EaPTC), primul apel de proiecte, finanţat de Comisia Europeană, iar Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) este Autoritatea de Management care asigură implementarea programului. Proiectul vizează creșterea gradului de pregătire pentru situațiile de urgență din zona transfrontalieră Bucovina și Republica Moldova și va fi implementat de către patru parteneri: Spitalul de Urgență Cernăuți și Spitalul Raional Central Noua Suliță (Ucraina) și, respectiv, din Republica Moldova Spitalul raional Ungheni și Agenția pentru Dezvoltarea Regională și Integrarea Europeană Ungheni.

Consiliul raional Ungheni, drept fondator al IMSP Spitalul raional Ungheni, este partenerul local de bază în buna implementare și asigurarea a durabilității proiectului menționat.

Presedintele raionului, Dna Ludmila Guzun a salutat toți partenerii și a apreciat parteneriatul eficient, de mai mulți ani între regiunile vizate de proiect. A menționat că proiectul dat se încadrează în activitatile realizate în ultima perioada, pentru a înbunătăți serviciile medicale, inclusiv in situatii de urgenta.

Reamintim, că în luna noiembrie, va fi deschis primul Centru de telemedicina raional, fiind dotat cu echipamentul necesar pentru acordarea ajutorului medical populatiei raionului.