SOCIETATEA INVENTATORILOR DIN ROMÂNIA (S.I.R) organizează Târgul Internațional de Invenții și Idei Practice “INVENT- INVEST 2017″, Ediția a VIII-a, în perioada 12 – 14 noiembrie 2017, la Palatul de Cultura din municipiul Ungheni, cu sprijinul Primariei municipiului şi al Consiliului raional Ungheni. Evenimentul se doreşte a fi o expoziție de produse inovative și idei practice ale inventatorilor din mai multe țări, dezbateri pe teme economice si antreprenoriale in cadrul Forumului Regional (în data de 13 noiembrie), care în totalitate vor contribui la afirmarea și promovarea creativității tehnice, cu scopul de implementare a noilor tehnologii, a produselor și a serviciilor cu un nivel ascendent de competitivitate, asigurat și prin transferul de idei științifice și tehnice din sfera academică, în sfera productivă a mediului de afaceri.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc în data de 12 noiembrie, ora 12.00. Expoziţia produselor inovative şi ideilor practice poate fi vizitată zilnic, în intervalul orelor 11.00 – 16.00.

Sunt invitați să participe persoanele fizice, cercetători din mediul tehnico-științific, instituții publice, agenți economici, în scopul promovării ideilor practice, inovațiilor și invențiilor.

Evenimenul este organizat sub patronajul Academiei de Ştiinte a Moldovei, Agenției pentru Inovare și Transfer Tehnologic, Universității Tehnice din Iaşi, Universității Academiei de Științe a Moldovei și cu susținerea Camerelor de Comerț și Industrie şi agenților economici din regiune.

Inventatori din mai multe țări își vor expune lucrările în cadrul unui târg desfășurat la Ungheni