dscn3356La 24 noiembrie 2016 la Istambul, Turcia, a avut loc cel de-al doilea Forum al Partenerilor Bazinului Mării Negre.

Scopul Forumului a fost reuniunea potențialilor beneficiari ai Programului Operațional Bazinul Mării Negre 2014-2020 pentru identificarea partenerilor pentru viitoarele proiecte aplicate.

Consiliul raional Ungheni a fost reprezentat de către directorul Centrului de Resurse și Atragere a Investițiilor, Violeta Petre.

Procedura de selectare s-a desfășurat în baza concursului ideilor de proiecte inaintate pe site-ul Programului. Din partea Republicii Moldova au fost inaintate 18 proiecte, dintre care au fost selectați pentru participare la Forum 7 persoane.

În cadrul Forumului au fost stabilite idei de proiecte comune și identificați potențiali parteneri, în cazul Consiliului raional Ungheni, au fost ientificați parteneri din Turcia, Georgia, Armenia și Ucraina. Au fost facute schimburi de informații, date de contact și au fost stabilite criteriile de participare.

Etapa următoare constă în  selectarea partenerilor și, ulterior, după lansarea Apelului de proiecte, aplicarea on-line a ideilor comune de proiect.