GEN Moldova în colaborare cu Consiliul Raional Ungheni a lansat în octombrie recent programul „create YOUiACT”, ca urmare a proiectului „Enable Entrepreneurial Ecosistem”. Ca urmare, 60 de tineri din Ungheni au beneficiat de un training de peste patru ore și au descoperit beneficiile programului, modalități de implicare în soluționarea provocărilor locale, au format echipe și au prezenat ideile în formă grafică.

Următoarea etapă a programului este organizarea unui CAMP de două zile în Ungheni pentru tinerii din localitate, dar și din Fălești.

În acest sens, astăzi, 2 noiembrie a fost lansat CAMP în incinta BPR ” Dimitrie Cantemir”. Cu un cuvînt de salut au venit partenerii: Dna Ludmila Guzun, președintele raionului și dna Nadejda Mihai, director BPR, gazda evenimentului.

Dna președinte a raionului a avut un dialog cu tinerii care și-au expus ideile de proiecte inițiate și anume pe segmentul IT, inițiative ecologice și turism cultural.
Ideile prezentate au trezit un interes sporit, iar dna Ludmila Guzun a asigurat susținerea deplină a lor.

Dna Nadejda Mihai, director al BPR, a efectuat o prezentare a serviciilor oferite de BPR și a chemat tinerii să viziteze cît mai des instituția. De asemenea, pentru participanți va fi efectuată o excursie prin bibliotecă, inclusiv FabLab – serviciu inovativ pentru cetățeni.

GEN Moldova va asigura programul cu traineri internaționali și mentori naționali și un Curriculum care să includă metode moderne experimentale care țin de dezvoltarea mindsetului antreprenorial, accesând expertiza Fundației Kauffman, care sprijină  GEN Global și GEN Moldova prin urmare.

Evenimentul YouIAct va fi desfășurat pe perioada de 2-3 noiembrie.

Precizăm că participanții vor primi certificate la final. Persoanele care vor participa activ la toate activitățile vor primi în noiembrie Diplomă de apreciere, în conformitate cu realizările înregistrate. Diplomele vor fi înmânate în cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului – Global Entrepreneurship Week 2018 – GEW2018Moldova, care va avea loc în perioada 12-18 noiembrie.

Proiectul se va concentra pe șapte localități: Chișinău, Soroca, Fălești, Ungheni, Cimișlia, Palanca (Ștefan Vodă), Dubăsarii Vechi (Criuleni), dar și alte localități interesate de a participa.