Campania națională de informare „Invizibili printre noi” a fost lansată oficial și în raionul Ungheni, la data de 3 mai, curent. Evenimentul a fost organizat de către Secretariatul permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane în parteneriat cu Comisia teritorială pentru combaterea traficului de ființe umane.

La deschidere au participat reprezentanții autorităților publice locale și centrale, colaboratorii Departamentului Poliției de Frontieră, Inspectoratului de poliție, societatea civilă, mass media locală, reprezentanții Secretariatului permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane, Centrului pentru combaterea traficului de persoane, Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în Republica Moldova, Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Inclusiv, au fost prezenți delegați din Estonia și Finlanda, care se află într-o vizită de lucru în raionul Ungheni.

Scopul Campaniei constă în informarea societății cu privire la riscurile și consecințele fenomenului TFU, cu accent pe grupurile de risc, în special din mediul rural. Mesajele sunt transmise prin intermediul a 10 figurine umane (adulţi, copii) pe care sunt inscripționate istorii reale ale victimelor traficului care trăiesc printre noi, dar de multe ori rămân nevăzute și simbolizând trăirile a peste 3000 victime, cetățeni ai Republicii Moldova, identificate şi asistate, începând cu anii 2000 până în prezent.

După lansarea oficială a campaniei, specialiștii prezenți la eveniment au participat la un atelier de lucru realizat în scopul consolidării abilităților profesionale și eficientizării interacțiunii actorilor Echipelor multidisciplinare în domeniul prevenirii TFU și soluționării situațiilor de caz.

Evenimente similare au avut loc și în alte 7 raioane: UTA Găgăuzia, Leova,  Cimișlia,  Căușeni, Ocnița, Soroca și Șoldănești.