Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD), în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri, AO Centrul ”Contact-Cahul”, Institutum Virtutes Civilis și Entitatea Națiunilor Unite pentru Femei (UN Women), anunță lansarea Programului de susținere a inițiativelor comunitare în cadrul proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”. 

Programul  își propune să mobilizeze membrii comunității pentru a soluționa probleme importante din comunitate, într-un mod care va asigura împuternicirea fetelor și femeilor și promovarea egalității de gen. În cadrul programului, vor fi susținute cel puțin 40 de inițiative locale în 24 de comunități – partenere din raioanele Cahul și Ungheni.

Valoarea minimă a bugetului proiectului (inițiativei) va fi de 40 000, 00 MDL (12 proiecte), iar valoarea maximă nu va depăși 82 000,00 MDL (cel puțin 30 de proiecte). Perioada minimă de implementare este de 6 luni, între lunile decembrie 2021 – iulie 2022, cu raportarea în august 2022.

– I lot de inițiative – până la 82 000,00 MDL (minimum 30 de proiecte) – vor fi realizate în parteneriat cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare. Aici participă echipe comunitare, grupuri de inițiativă locale, grupuri de cetățeni, ONG-uri din toate 24 de comunități – partenere din raioanele Cahul și Ungheni.

– lotul II de inițiative – până la 40 000, 00 MDL (6 proiecte) vor fi implementate în parteneriat cu A.O. Centrul Contact-Cahul. Vor participa la concurs grupuri de inițiativă locale, ONG-uri din comunitățile cu care conlucrează A.O. Centrul Contact-Cahul.

– lotul III de inițiative – până la 40 000, 00 MDL (6 proiecte) vor fi realizate în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri. Vor participa la concurs grupuri de inițiativă locale, ONG-uri din comunitățile cu care conlucrează CMT.

Pentru a afla care  inițiative comunitare sunt eligibile pentru finanțare, accesați AICI

Dosarul de proiect va fi depus în formă electronică şi va conţine:

(1) Formularul de proiect completat;

(2) Bugetul.

*După caz, comisia de evaluare va solicita documente adiționale.

Dosarele vor fi expediate la adresele electronice:

Propunerile pentru primul lot cu valoarea proiectului de 82,000.00 MDL vor fi expediate la adresele: gaprecup@hotmail.com şi sajina_e@yahoo.co.uk;

Propunerile pentru lotul al doilea cu valoarea de 40,000,00 MDL vor fi expediate la adresa: contact_cahul@yahoo.com;

Propunerile pentru lotul al treilea cu valoarea de 40,000,00 MDL vor fi expediate la adresa: youth.media.moldova@gmail.com.

Data limită de depunere a dosarelor de proiect:  18 octombrie 2021

Data limită pentru adresarea întrebărilor relevante Programului de Susținere a inițiativelor locale: 11 octombrie 2021