La data de 14 februarie 2019 curent,  AO ,, Alternative sociale”  a lansat proiectul ,, Ambulanță socială”, implementat în parteneriat cu Direcția asistență socială și protecție a familiei Ungheni.

Proiectul dat are drept scop de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități   mintale și psiho-sociale din raionul Ungheni prin crearea  ,,Serviciului Ambulanță socială” care presupune acordarea serviciilor de igienă (duș, freză ,spălatul rufelor).  Beneficiarii vor fi asigurați cu transport gratuit, deoarece în cadrul proiectului va fi achiziționată o unitate de transport accesibilă și pentru persoanele în scaun rulant.

În urma serviciilor acordate în cadrul proiectului, starea de sănătate a beneficiarilor se va îmbunătăți. Astfel, aspectul fizic îngrijit va face mai leger procesul de integrare în societate al acestora. Totodată, beneficiarii vor face propriile economii în bugetul personal, deoarece serviciile acordate în cadrul proiectului ,,Ambulanță socială” sunt gratuite.

Acest proiect  este finanțat  din resursele acordate de Uniunea Europeană în cadrul Proiectului „ Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern”, co-finanțat și implementat de Fundația Soros-Moldova în parteneriat cu Asociația Keystone Moldova și Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei și Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități.