Ieri, 21 martie, în sala de ședințe a Consiliului raional Ungheni a avut loc întâlnirea reprezentanților Uniunii Juriștilor din Estonia cu juriștii din raionul Ungheni. În cadrul întrunirii  a avut loc lansarea  proiectului social „Farmacia Juridică în Moldova”, proiect ce a fost implementat cu succes în Țările Baltice. Acesta constă în asigurarea asistenței juridice primare (consultații gratuite) cetățenilor Republicii Moldova. Totodată, în cadrul proiectului a fost prezentată o platformă juridică specializată online, care va deveni funcțională din luna iulie, curent, unde cetățenii vor putea găsi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări juridice și vor primi consultații juridice gratuite.

La eveniment s-a mai discutat despre prezentarea obiectivelor şi scopurilor Uniunii Juriştilor din Estonia și stabilirea relaţiilor de cooperare dintre juriştii din raionul Ungheni şi juriştii estonieni. Colegii din Estonia au împărtășit din experiența din domeniul juridic a țărilor Baltice și au prezentat exemple estoniene din domeniul justiției.

Pe parcursul vizitei, delegația din Estonia a avut mai multe întâlniri cu autoritățile publice locale, avocați, notari, executori judecătorești  din Cahul, Comrat, Ungheni și Chișinău.