300

300300

Consiliul raional Ungheni a acordat asistenţă primăriilor din raion în ceea ce priveşte posibilitatea de a aplica la programul Mica Academie de dezvoltare Locală, lansat de Centrul de informare pentru Autorităţile Locale, cu suportul financiar al Poloniei.

Din cele 900 primării din Republica Moldova,ce au aplicat la program, au fost selectate 27. Primarii acestora au participat la 3 treninguri, fiind instruiti cum sa elaboreze un proiect.

În acest context, pe data de 31 ianuarie, anul curent, în incinta Căminului Cultural ”Ştefan Dabija” din satul Măgurele (beneficiar al programului), raionul Ungheni, a avut loc lansarera proiectului: ”Sportul – fortificarea sănătăţii ce înseamnă viaţă!”. Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea şi diversificarea ofertei educaţionale pe plan local pentru un stil de viaţă sănătos, destinat unui grup de copii cu vîrsta între 7-15 ani.

Copiii din localitate au primit în dar 7 saltele pentru sala de sport şi un set de volei (o plasă şi 2 mingi). Tinerii sportivi au testatnoile saltele prin lupte corp la corp. La finalul competiţiei cîştigătorii au primit diplome.

Din spusele primarului satului Magurele, Sergiu Bodrug: deşi nu a vem o sală sportivă în cadrul gimnaziului din localitate, spaţiul casei de cultură permite amenajarea unei săli pentru activităţile sportive. Sunt sigur că la primăvară o bună parte din tinerii din localitate vor fi bucuroşi să joace volei în aer liber. Sportul înseamnă un viitor sănătos al generaţiilor tinere care sînt principala noastră forţă  şi speranţă!