Despre viața de familie, despre împărțirea teritoriilor între marile puteri și despre multe alte probleme cotidiene mai în glumă mai în serios s-a vorbit astăzi, 21 mai, pe scena Casei de Cultură din Todirești la Festivalul de satiră și umor ″Lume, lume hai la glume!″, ediția a VII-a.

În contextul acestui eveniment, președintele raionului Ungheni, Ludmila GUZUN, a ținut să felicite colaboratorii Secției cultură Ungheni, cu prilejul zilei lucrătorului din domeniul culturi cărora le-a urat succes în continuare, inspirație și rezultate remarcabile. ″Este de apreciat faptul că lucrătorii din domeniul cultură din Todirești întotdeauna au avut susținerea autorităților locale, iar evenimentele frumoase de care avem parte doar cu implicarea dumneavoastră au fost bine organizate și reușite. Aici la Todirești într-adevăr se fac lucruri frumoase, căci doar umorul ne ajută să trecem mai ușor peste momentele grele din viață″, a afirmat președintele raionului.

La rândul său, primarul comunei Todirești, Victor BALTAG, le-a mulțumit colaboratorilor Secției cultură Ungheni pentru implicarea activă în organizarea și desfășurarea timp de 7 ani a Festivalului de satiră și umor ″Lume, lume hai la glume!″.

Pe scena Casei de Cultură dinTodirești au urcat Teatrul dramatic ″Baștina″ din municipiul Bălți, Teatrul dramatic ″Vlădenii″ din Pîrlița, Teatrul de satiră și umor ″Gură spartă″ din localitate și prietenii acestora Teatrul dramatic ″Hoinarii″ din satul Batâr, raionul Cimișlia. Tuturor colectivelor teatrale li s-au conferit diplome pentru participare și buna prestație la Festivalul de satiră și umor ″Lume, lume hai la glume!″. De notat, că în raionul Ungheni sunt 2 colective teatral model – Teatrul dramatic ″Vlădenii″ din Pîrlița și Teatrul de satiră și umor ″Gură spartă″ din Todirești.

În cadrul aceluiași eveniment a fost organizată o expoziție de caricatură a dlui Victor CRUDU, caricaturist din orașul Ungheni.