La 28 martie 2019, curent, în cadrul Centrului de Asistenta Sociala a Familiei si Copilului CREDO (CASFC CREDO) din or. Ungheni s-a desfasurat o Masa rotundă cu subiectul „Voluntariatul – modalitate de a schimba lucrurile spre mai bine”, eveniment organizat de institutia sus-mentionata în comun cu AO „Asociatia de Educatie Civica „Viitorul începe Azi” și AO „Alternative Sociale”.

Scopul activitatii a constat in promovarea voluntariatului in orasul si raionul Ungheni prin informarea diversilor actori comunitari asupra practicilor deja existente de implicare a voluntarilor in solutionarea problemelor existente. La eveniment au participat reprezentanti ai asociatiilor obstesti din domeniul social, ai mediului de afaceri in persoana reprezentantilor JCI Ungheni, reprezentanti ai administratiei publice locale, studenti si elevi de la institutiile de invatamint din or. Ungheni.

Discutiiile au fost axate, avind ca baza istorii de succes de implicare a voluntarilor si impactul implicarii acestora, a fost realizata o discutie asupra oportunitatilor existente de implicare a voluntarilor si abordarea voluntariatului ca fenomen de la altruism pina la autopromovare. In cadrul discutiilor, moderatorul Constantin Stratulat, manager CASFC CREDO a subliniat faptul ca activitatea de voluntariat in orasul si raionul Ungheni a luat proportii in ultimul timp, dar totusi mai sunt resurse care nu sunt pe deplin utilizate.Dna Alina Butnaru, directorul Centrului raional de tineri, avind o experienta bogata de activitate in domeniul voluntariatului, a realizat o trecere in revista a activitatilor realizate de tineri, Dl Constantin Potlog, sef-adjunt al Directiei Asistenta Sociala si Protectie a Familiei Ungheni a adus la cunostinta participantilor oportunitati de implicarea a voluntarilor in localitatile raionului alaturi de asistentii si lucratorii sociali din cadrul Directiei.

La compartimentul „Istotii de succes”, si-au impartasit experienta Dna Violeta Patre, director Centrul de Atragere a Investitiilor Ungheni, Dna Rodica Gutu, director AO „Adapost si Alinare”, Dl Andrei Chiorescu, director executiv AO „Alternative Sociale”, Vasile Grosu si Nicolae Bulancea, reprezentanti JCI Ungheni. Apropo, reprezentantii JCI Ungheni au venit si cu propuneri de o colaborare mai puternica pentru viitor. Multumim mult pentru implicare si participare tuturor, dar in special elevilor si studentilor de la LT „Gheorghe Asachi”, LT „Vasile Alecsandri”, Colegiul de medicina si Colegiului Agroindustrial. Suntem siguri ca activitatea a pus si multe semne de intrebare, dar si a scos in evidenta lucruri, care ne vor face sa fim mai participativi.