Joi, 28 septembrie, Consiliul raional Ungheni, în colaborare cu ANTREC Moldova, a desfasurat Masa rotundă “Oportunităţi de dezvoltare a activităţilor turistice în raionul Ungheni”. Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Turismului, marcate la data de 27 septembrie.

La eveniment au participat primari, agenţi economici, meşteri populari, reprezentanţii ONG-urilor  şi ai Consiliului raional Ungheni, dornici de a se implica în dezvoltarea activităţilor turistice în raion.

Subiectul dezvoltării acestor activităţi a fost abordat prin prisma potenţialului etno-cultural, natural, industrial existent, fiind delimitate 5 zone de dezvoltare a turismului.

Participanţii au discutat şi au convenit asupra mai multor activităţi care urmează a fi realizate pe viitor, ca de exemplu: crearea grupurilor de acţiune zonale, dezvoltarea şi promovarea activităţilor culturale, elaborarea unui calendar cultural, susţinerea agenţilor economici dornici de a dezvolta o afacere în acest domeniu.

La final de eveniment vicepreşedintele raionului, Alexandru Brînză şi preşedintele ANTREC Moldova ,Svetlana Lazăr au semnat un Acord de intenţie pentru dezvoltarea relaţiilor de parteneria şi cooperare în acest domeniu.