Dragi lucrători din sistemul sănătăţii,

în fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, în Republica Moldova se sărbătoreşte Ziua lucrătorului medical și a farmacistului.

Medicul este acel om care își dedică trei sferturi din viată sau chiar mai bine învățării, iar cei mai mulți nu se opresc niciodata din a ști mai mult. Această profesie este pe bună dreptate considerată una din cele mai nobile din lume, dar şi una de o responsabilitate inegalabilă. Majoritatea absolută a lucrătorilor medicali îşi onorează funcţiile de serviciu la un înalt nivel de măiestrie profesională, muncind cu jertfire de sine, deseori în afara orelor de program, ghidându-se în activitatea de zi cu zi, de obligaţia supremă fixată în Jurământul lui Hipocrate.

Sănătatea este un privilegiu. Dacă e să vorbim de societatea sănătoasă, de modul ei de perpetuare, atunci, cu siguranţă putem afirma că pilonul care susţine principiile unei comunităţi generate dintr-o temelie sănătoasă este, ca o binecuvîntare,  profesia de medic.

Vă mulţumesc pentru profesionalism și dedicaţie în munca nobilă pe care o desfășurați. Vă doresc să fiţi mereu plini de energie, cutezanţă, răbdare, echilibru şi tenacitate, iar toate dificultăţile să le depăşiţi cu tărie şi încredere. Să Vă bucurați de respectul colegilor, de gratitudinea pacienților, de liniștea din familiile Dumneavoastră. Fie ca perseverenţa şi spiritul de sacrificiu să vă însoţească mereu întru alinarea suferinţelor pacienţilor!

Cu deosebită considerație, în numele Consiliului raional Ungheni,

Președinta raionului, Ludmila GUZUN