Dragi elevi, stimaţi părinţi, onoraţi pedagogi!

A devenit o frumoasă tradiţie ca în fiecare an, la sfârşit de mai, instituţiile de învăţământ din ţara noastră să marcheze în mod festiv sărbătoarea ,,Ultimul sunet”. Fiecare din noi îşi aminteşte de clipele despărţirii de copilărie, de şcoală, de prietenii şi colegii dragi.

Această sărbătoare este plină de satisfacţie pentru simplu motiv că predispune pentru vacanţă, timp liber, pentru pasiuni şi meditaţii, lecturi şi călătorii.

Declarat prioritar, sistemul educaţional contribuie nemijlocit la formarea cetăţeanului de mâine. Iată de ce este necesar să avem o şcoală puternică, care nu doar să instruiască, ci să şi educe adevăraţi patrioţi ai neamului.

Dragi elevi!

În drumul parcurs prin labirintul cunoaşterii, călăuză fidelă vă este Măria sa Cartea. Puternic a fost, este şi va fi cel bine instruit, bine educat. Sărbătoarea ultimului sunet este pentru voi deosebitul prilej de evaluare a succeselor obţinute pe parcursul acestui an şcolar, dar în acelaşi timp, şi un imbold de învăţare continuă.

Dragi absolvenţi!

Este nostalgic pentru voi ultimul clopoţel. El vă inundă sufletul de bucurie, de speranţe, de mândrie pentru şcoala voastră şi profesorii care v-au îndrumat. Examenele care vă aşteaptă solicită de la voi insistenţă şi responsabilitate. Oricât de anevoioase ar fi cărările destinului să fiţi receptivi la îndemnul sufletului de a reveni acasă, la baştină, pentru a o face înfloritoare.

Dragi pedagogi!

Cu truda voastră s-a mai format încă o nouă generaţie. Meritaţi respectul şi admiraţia pentru ceea ce faceţi şi realizaţi. Rămâneţi modele ale adevărului, dreptăţii, valorilor fără de care o societate nu poate exista.

Dragi părinţi!

Nimeni niciodată nu a reuşit să vă substituie. Familia  trebuie să fie leagănul copilăriei, al demnităţii, al respectului şi al credinţei.

Şcoala să vă fie un adevărat partener în educarea copiilor noştri în spiritul valorilor general umane şi naţionale pentru a dăinui ca neam.

Președinta raionului Ungheni,

Ludmila GUZUN