Ieri, 28 septembrie, președinta raionului Ungheni, Ludmila Guzun, alături de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bâtcă, viceministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Viorel Jardan și șeful Oficiului teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, Petru Gherasimov, au monitorizat lucrările de reabilitare a drumului pe traseul L 392 Ungheni-Cetireni-Alexeevca.

În prezența oficialilor s-a dat start etapei de aștenere pe carosabil a stratului de beton asfalt pe porțiunea de la str. Petru Rareș din or. Ungheni pînă la com. Alexeevca, cu o lungime totală de 17,5 km.

De notat, că pentru proiectul de importanță regională ”Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L 392 Ungheni-Cetireni-Alexeevca”, Fondul Național de Dezvoltare Regională va aloca 65 mln lei, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor – 20 mln lei, Consiliul raional Ungheni și primăriile au partea lor de contribuții, la fel și cetățenii vor contribui la amenajarea intrărilor în curțile proprii. Proiectul urmează a fi implementat timp de 3 ani și pentru anul 2017, din Fondul Național de Dezvoltare Regională, au fost alocați 7 mln lei”.

După inspectarea lucrărilor, oficialii au participat la inaugurarea squarului de odihnă și agrement amenajat pe teritoriul Colegiului de Medicină din Ungheni. Proiect a fost realizat cu contribuția Consiliului raional Ungheni în parteneriat cu Primăria municipiului Ungheni.