Vicepreședintele raionului, Dnl Alexandru Brînză, reprezentanți ai Consiliului raional Ungheni, agenți economici, reprezentanți ZEL-Ungheni și reprezentanți ai Camerei de comerț Ungheni, în perioada 13-14 noiembrie au participat la evenimentele prilejuite de sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, cel mai important eveniment al istoriei moderne a României.

Astfel, delegația a participat la:

  • Forumul Economic Româno-Moldav organizat de Consiliul Județean Arad, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Universitatea Aurel Vlaicu Arad;
  • Prezentări sectoriale despre oportunitățile de investiții din Republica Moldova și Județul Arad,

– prezentare Ungheni – Prezentări sectoriale despre oportunitățile de investiții

– prezentarea târgurilor – Camera de Comerț și Industrie filiala Ungheni

-prezentare zona Economică Liberă Ungheni

  • Participare la evenimentele Centenar, lansare de carte/ evenimente Sala Iuliu Maniu/reconstituirea istorică/dezvelire plachetă Centenar;
  • Circuitul Clădirilor Marii Uniri;
  • Participare la ședința festivă CLM – CJA – Palatul Cultural Arad, organizată cu ocazia Centenarului Marii Uniri;
  • Semnarea în cadru festiv a Acordului de Cooperare Ialoveni-Arad;
  • Recepție oferită de primarul municipiului Arad și președintele Consiliului Județean Arad – Palatul Cultural Arad.

Cu ocazia evenimentelor, raionul Ungheni a venit cu un dar neobișnuit către partenerii din Arad. și anume, au oferit și o surpriză plăcută – o statuie a lui Ștefan cel Mare, înaltă de 7 metri, creată din covoare și țesătură.

Relațiile dintre raionul Ungheni și județul Arad s-au demonstrat în timp a fi unele fructuoase și cu rezultate. Datorită colaborării externe, raionul Ungheni a beneficiat de sustinerea și experiența partenerilor in mai multe domenii, ca: tinere, jurnalism, cultura, dezvoltare rurală.