În perioada 27-30 august 2013, consiliul raional Ungheni a găzduit o delegație din raionul înfrățit Moletai, Litualia. Delegația a fost compusă din reprezentanții autorităților publice locale din Moletai, șefi ai secțiilor cultură, învățămînt, sănătate  și un grup de tineri.  Scopul vizitei a fost cunoașterea de către autoritățile publice locale a raionului Ungheni, discutarea posibilităților de colaborare, stabilirea relațiilor de prietenie dintre tinerii din r. Moletai și r. Ungheni.

    Grupul a vizitat instituții de învățămînt, agenți economici au făcut o vizita la Muzeul satului din Pîrlița, la baza turistica  Miorița, la Orheiul Vechi. Tinerii din Moletai și din Ungheni s-au întîlnit la o masă rotundă la Centrul Regional de Resurse pentru Tineri unde au comunicat, și-au prezentat  cele mai importante proiecte, au făcut schimb de adrese si au planificat noi activități de viitor.

 Vizita s-a încheiat cu o Masă Rotundă la CR Ungheni cu genericul Perspective de colaborare moldo-lituaniană  în cadrul căreia reprezentanții ambelor raioane au discutat asupra unor proiecte comune de viitor și a modalităților de colaborare.

Acordul de colaborare dintre raionul Moletai, Lituania și r. Ungheni, R Moldova a fost încheiat anul trecut, la 29 iunie, 2012.