Astăzi, 22 ianuarie 2021, dna Tatiana Lazar vicepreședinta raionului a participat la platforma  de discuții cu participarea comunității educaționale din instituțiile de învățământ  general din raionul Ungheni.

Ordinea de zi a inclus câteva subiecte:

1.Organizarea procesului educațional în instituțiile de învățământ din raionul Ungheni în anul de studii 2020-2021: experiențe, probleme și soluții. (Raportor: Iulia Pancu, șefa Direcției Educație Ungheni)

2.Aspecte specifice ale managementului educațional, aplicat la nivel de instituție, privind organizarea procesului educațional în condițiile pandemiei. (Raportor: Zinaida Vrabie, director LT „I.Creangă”, mun.Ungheni)

3.Condițiile specifice de organizare a procesului educațional la disciplinele de studii în condițiile pandemiei. (Raportor: Svetlana Bejenari, director adjunct instruire LT „A.Mateevici”, s.Pîrlița)

4.Asigurarea mediului educativ în scopul menținerii funcționalității instituției de învățământ în condițiile pandemiei. (Raportor: Lidia Savciuc, director adjunct educație, gimnaziul „Gaudeamus’, s.Petrești)

5.Activitatea instituțiilor de educație timpurie în condițiile pandemiei. (Raportor: Nicoleta Diaconu, director, grădinița „Licurici”, s.Mănoilești)

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a apreciat înalt rezultatele obținute în organizarea procesului educațional în instituțiile de învățământ din raionul Ungheni în anul de studii 2020-2021 în condițiile și restricțiile impuse de pandemie.

Autor: Diana Reguș, specialist, Aparatul președintelui raionului