Astăzi, 17 ianuarie curent, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș a efectuat o vizită de lucru în raionul Ungheni, unde s-a întâlnit cu președintele și vicepreședintele raionului, reprezentanții autorităților publice locale și șefii serviciilor publice descentralizate și deconcentrate.

În cadrul ședinței au fost abordate mai multe probleme ce țin de domeniul protecției sociale și asigurărilor sociale. Un subiect important pe ordinea de zi a fost Reforma sistemului de pensii, scopul reformei și prevederile acesteia. În timpul discuțiilor, ministra a subliniat că noua lege prevede modificarea sistemului de pensii actual printr-un set de acțiuni legislative și normative, care vor asigura un sistem de pensii echitabil, stabil financiar și vor garanta un trai decent pentru fiecare beneficiar de pensii.

„Cetățenii Republicii Moldova vor avea o viață mai bună și un trai decent la bătrânețe, o pensie bazată pe echitate și stabilitate financiară. Noua reformă va întoarce încrederea oamenilor în sistemul de pensii și în instituțiile statului”, a declarat ministra.

De asemenea, ministra a efectuat o vizită la Centrul de asistență socială a familiei și copilului „CREDO” din orașul Ungheni. Aceasta a discutat cu reprezentanții centrului despre serviciile specializate acordate beneficiarilor, prentru dezvoltarea abilităţilor şi deprinderilor necesare unei vieţi independente. Stela Grigoraș a menționat că este foarte importantă facilitarea integrării socio-economice şi profesionale a tinerilor defavorizați pentru asigurarea un start mai bun in viață.

DSC_0218 DSC_0210

(sursa: http://www.mmpsf.gov.md/ro/content/politici-integrate-si-coerente-pentru-bunastarea-tuturor-cetatenilor)