Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii în parteneriat cu Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, au organizat la data de 6 octombrie 2017, Conferința Internațională a IMM-urilor cu genericul “Specializarea inteligentă, motorul creșterii economice al regiunilor din Republica Moldova”.

Evenimentul a avut  parte de activități de promovare a antreprenoriatului organizate la nivel național în cadrul “MOLDOVA BUSINESS WEEK 2017”. Conferința a avut  drept obiectiv prezentarea potențialulului socio-economic al regiunilor din Republica Moldova și identificarea instrumentelor de sprijin pentru reorientarea structurilor industriale către ramurile emergente și piețele internaționale. În cadrul manifestării au fost abordate noile oportunităţi şi provocări generate de progresele înregistrate de Republica Moldova în asumarea şi implementarea cu responsabilitate a angajamentelor ce rezultă din parcursul european.

În cadrul Panelului II al Conferinței, au participat Prim-ministru R.Moldova, Pavel Filip și Prim-ministru Ucrainei, Volodimir Hroisman. Cei doi oficiali s-au referit în discursurile lor la evoluțiile și perspectivele cooperării dintre Republica Moldova și Ucraina. În context, au fost prezentate istorii de succes care nuanțează relațiile de afaceri moldo-ucrainene.

Pe parcursul manifestării a derulat  o expoziție cu produse tradiționale specifice din cele 4 regiuni de dezvoltare din R.Moldova (Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia).

Potenţialul economic competitiv al raionului Ungheni a fost reprezentat de produsele fabricate în ZEL “Ungheni-Business”, SRL “Danova-Prim”, SRL “Estelit-Prim”, SRL “Prospera-Textil”.

Conferința s-a încheiat cu ceremonia de premiere a câștigătorilor concursurilor naționale ”Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM.

Îmbucurător este ca al doilea an la rând premiul I în domeniul producerii vine la Ungheni. În acest an câştigătorul este SA „Covoare-Ungheni”.

Promovarea agenţilor economici de succes, precum şi a mediului de afaceri local, va rămâne, şi în continuare, o prioritate pentru Consiliul raional Ungheni.