expo1În perioada 24-26 noiembrie la Varșovia, Polonia se desfășoară Târgul Internațional de Turism, la care sunt prezenți reprezentanți ai mai multor tări printre care Polonia, Romania, Moldova, Ucraina,  Sri Lanka, Indonezia, Turcia, Izrael etc.

Raionul Ungheni este  reprezentat  de către către mediul public, asociativ și privat – Consiliul raional Ungheni, Camera de Comerț și Industrie, filiala Ungheni  și SRL ”Fortina-Labis”.

La deschiderea activității a fost prezent ambasadorul Republicii Moldova la Varșovia, Iurie Bodrug, care a prezentat  standul raionului Ungheni  mai multor oficialități din diverse țări.

Scopul participării delegației din raionul Ungheni este promovarea potențialului turistic, unităților de cazare și alimentație, productorilor locali prin amenajarea unui stand expozițional, distribuirea materialelor promoționale și organizarea de degustații.

De asemnea, delegația a participat la prezentarea efectuată de către ANTRIM în scopul promovării Republicii Moldova drept destinație turistică. În cadrul evenimentului au fost destribuite un șir de materiale promoționale ale raionului Ungheni participanților originari din mai multe țări.

Participarea la Târgul Turistic Internațional de la Varșovia a fost posibilă datorită parteneriatului Consliului raional Ungheni în cadrul proiectului moldo-polonez ”Dezvoltarea activităților non-agricole în localitățile rurale din raionul Ungheni”, finanțat de programul Polska Pomoc, implementat de Fundația Pădurii Rominka Polonia.

expo2

expo3expo4expo6expo7expo10expo12poza1poza3