La 30 martie, curent, în sala de ședințe a Consiliului raional Ungheni a avut loc prezentarea Proiectului ”Îmbunătățirea Drumurilor Locale”, finanțat de Banca Mondială, proiect, lansat în mod oficial la 21 martie, curent,  în cadrul Administrației de Stat al Drumurilor.

Scopul întrunirii a fost de a pune  în discuție  partea din proiect care vizează coridorul de drum Pîrlița-Milești-Seliște (coridor13), unul din cele 8 drumuri alese pentru a fi reabilitate, și de a identifica capacitățile potențiale și problemele din teritoriu.

La activitate au participat factorii de decizie din raionul Ungheni, reprezentanții Administrației de Stat al Drumurilor, Ministerului Mediului, specialiștii și experții în domeniul construcției din raioanele Ungheni și Nisporeni, primarii localităților de pe traseul Pîrlița-Milești-Seliște (Milești, Bălănești, Seliște, Crutești, Alexeevca, Pîrlița, Rădenii Vechi).

Din spusele expertului din cadrul proiectului, Banca Mondială va acorda 75 mln $ pentru reabilitarea drumurilor locale din Republica Moldova. Au fost identificate 8 coridoare de drum pe care Banca Mondială a fost de acord sa le finanțeze. Per total, vor fi reabilitate  aproximativ 300 km de drumuri locale. Proiectul vizează 8 coridoare de drum ce fac legătura dintre drumurile naționale, astfel, se va îmbunătăți accesul către localitățile rurale, inclusiv instituții de învățământ, centre medicale, întreprinderi agricole ș.a. La moment, Administrația de Stat al Drumurilor este la etapa elaborării proiectului, conceptul căruia prevede că lucrările de  reabilitare vor fi  finalizate în câțiva ani.

Dacă până în prezent, cu spijinul finanțatorilor externi – BERD, BEI și Comisia Europeană – s-au reabilitat doar drumuri naționale, începând din anul 2017 vor fi reabilitate și drumuri locale.

 

Traseul preliminar accesați aici: PROIECT HARTA DRUM

Pentru detalii accesați pagina: http://www.asd.md/blog/blog-lansare-reforme-hashtagnusc.html