Duminică, 26 mai, Preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma a participat la “Sărbătoarea Fagului” ce s-a desfășurat în perioada 23-26 mai 2013 pe teritoriul Rezervației Naturale Plaiul Fagului. Evenimentul a adunat sute de vizitatori. Sărbătoarea a început cu Tabăra cioplitorilor în lemn, care a reunit 5 meşteri populari din Chişinău, Nisporeni, Reuţel şi Rădenii Vechi. Programul sărbătorii a inclus concursul de desene pentru copii cu genericul Codrule, codruţule, concursul de bucate tradiţionale pe bază de ciuperci, expoziţii ale meşterilor populari. Pe scena Taberei de odihnă Pro Sănătatea au evoluat formațiile etnofolclorice de bărbațȘtefan Vodă din Căpriana, Ba

știna din Fălești, ansamblul din Meleșeni, Plaiul Fagului din Rădenii Vechi şi ansamblul folcloric de femei din satul Zubreşti. Spectacolul susținut de Formația Millenium a încununat sărbătoarea. Pe parcursul evenimentului participanţii au beneficiat de excursii ghidate de colaboratorii rezervaţiei. Evenimentul cultural a fost iniţiat de Secţia Cultură şi Turism şi organizat în colaborare cu Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Rezervaţia Naturală de Stat Plaiul Fagului, Primăria Rădenii Vechi.

În încheierea evenimentului, dl preşedinte Iurie Toma a mulţumit oaspeţilor şi participanţilor pentru atmosfera creată şi pentru lucrările deosebite care au fost expuse la expoziţiile din cadrul sărbătorii.

 

               

 

“Este o deosebită onoare şi plăcere de a mă afla astăzi în acest loc minunat. Este important să păstrăm tradiţiile şi comorile culturale preluate de la ai noştri strămoşi. Mă bucură faptul că în raionul Ungheni se menţine o astfel de tradiţie ce ne bucură ochii şi sufletul”.

             

 

            

 

Preşedintele a mulţumit participanţii ce au ocupat locuri de frunte la expoziţii cu diplome şi premii.