Marţi, 19 ianuarie 2016, şase parteneri din cinci ţări diferite vor avea o reuniune de lansare a unui nou proiect European întitulat CRISMAS în Alblasserdam (Olanda).  Scopul acestui proiect finanţat de Comisia Europeană este de:

– a sprijini regiunile şi oraşele în implementarea metodologiilor de evaluare şi administrare a tuturor riscurilor de hazarde, incluzînd dimensiunea de cooperare transfrontalieră şi sectorială

– a construi o comunitate largă la nivel European pentru specialiştii din structurile guvernamentale responsabili de evaluarea și managementul riscurilor în vederea încurajării cooperării şi schimbului de experiență în cadrul UE

-a îmbunătăţi legăturile dintre politici şi actorii relevanţi prin prisma ciclului managementului riscurilor de dezastre  (prevenire-pregătire-răspuns-recuperare).

În mod oficial implementarea proiectului începe pe 01 ianuarie 2016 şi finalizează pe 31 decembrie 2017. Proiectul are un buget în valoare de €782.953,00.  Contribuţia Comisiei Europene (DG ECHO) este de 75%, ceea ce constituie €587.215,00.

Parteneri:

Parteneri în acest proiect sunt “Regiunea de siguranță sud” Olanda de Sud (VRZHZ) și “ITINERIS Sănătate & securitate” din Olanda, oraşul Stavanger (Norvegia), Consiliul raional Ungheni (Republica Moldova), Agenția regională de dezvoltare economică Prijedor (Bosnia și Herțegovina) şi Provincia Forlì-Cesena (Italia).

Ultimii patru parteneri vorî ncepe cu implementarea evaluării riscurilor şi vor include rezultatele înstrategii de management al riscurilor în propriile regiuni cu sprijinul oferit de VRZHZ şi ITINERIS şi într-un mediu în care partenerii vor putea învăţa unii de la alții. Acest lucru se va baza pe principiile şi experiențele din proiectele anterioare:  MiSRaR şi PRISMA, “instrucţiunile UE pentru planificarea capacităţilor de evaluare şi management al riscurilor” şi metodologiile olandeze pentru evaluarea riscurilor la nivelnaţional şi regional.

Proiectul CRISMAS îşi propune să fie punctul de plecare pentru crearea unei comunităţi structurale în cadrul UE. Acest lucru este pentru a crea o comunitate a UE de experţi publici privind evaluarea și managementul riscurilor, care se vor sprijini reciproc şi vor sprijini şi alte structuri publice pentru  dezvoltarea în continuare a capacităţilor de evaluare şi management al riscurilor (şi după finalizarea proiectului).

 

Mai multeinformații

 Website:             www.crismaseurope.eu

  E-mail:                 community@crismaseurope.eu