Colaboratori ai Consiliului Raional Ungheni și colaboratori ai Direcției Situații Excepționale Ungheni au participat la sesiunea de bune practici, o activitate care face parte din proiectul „Îmbunătățirea calității și capabilității acțiunilor comune de urgență în zona transfrontalieră”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România- Republica Moldova.

Proiectul „Îmbunătățirea calității și capabilității acțiunilor comune în situații de urgență în zona transfrontalieră”, implementat în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, își propune să reducă timpul de răspuns a echipelor de intervenție în situații de risc, să sporească gradul de implicare a cetățenilor în soluționarea situațiilor de urgență, dar și să reducă pierderile umane în situații excepționale.

Grație implementării acțiunilor din proiect, peste 75 mii de locuitori pot beneficia de aplicarea soluțiilor integrate cu impact transfrontalier, dar și de mai multă siguranță. ENI CBC Romania- Republic of Moldova 2014-2020 Consiliul raional Ungheni.

Autor: Ilinca Casian, specialist principal, Aparatul președintelui raionului